Onderhoud, garantie, reparatie en retour

VOORWAARDEN RETOURNERING EN OMRUILEN

Natuurlijk kan het voorkomen dat u uw aangeschafte product van Fietsenconcurrent.nl wilt retourneren of omruilen in bijvoorbeeld een andere kleur of maat. U dient eerst contact op te nemen met de klantenservice. U heeft 14 dagen de bedenktijd om het product te retourneren of om te ruilen.U kunt zonder opgave van reden de koopovereenkomst binnen 14 dagen herroepen. Dit kan alleen wanneer de fiets in ongebruikte staat is. Wanneer het gaat om het retourneren of omruilen van een accessoires, dan dient deze zoveel mogelijk in originele staat geretourneerd te worden. De kosten voor het retourneren of omruilen dient de klant zelf te betalen. U krijgt binnen 10 werkdagen het gehele aankoopbedrag retour op uw rekening.Als u besluit om voor het retourneren of omruilen van de fiets gebruik te maken van onze bezorgservice, worden er vervoerskosten van €35 in rekening gebracht.

Onderhoud

Om uw fiets in topconditie te houden heeft de fiets onderhoud nodig. Uiteraard kunt u terecht bij Fietsenconcurrent.nl. U kunt er ook voor kiezen om het onderhoud te laten uitvoeren bij de lokale fietsenwinkel.De eerste onderhoudsbeurt dient plaats te vinden na ongeveer 3 maanden. Op deze wijze behoudt u de garantie. Daarna komt het periodieke onderhoud. Dit dient minstens één keer per jaar plaats te vinden. Dit is uiteraard afhankelijk hoe intensief u uw fiets gebruikt. Een onderhoudsbeurt zit niet bij de prijs inbegrepen.

PRIJZEN ONDERHOUDSBEURT

ACTIE

Voor uw eerste onderhoudsbeurt, inclusief het vervoeren van de fiets, betaalt u tijdelijk maar €95,-

Eerste onderhoudsbeurt

Inclusief vervoeren van fiets €95,-
Inclusief vervoeren van fiets €95,-

Periodieke onderhoudsbeurt E-bike

Inclusief vervoeren van fiets €145,-
Inclusief vervoeren van fiets €145,-

Periodieke onderhoudsbeurt reguliere fiets

Inclusief vervoeren van fiets €125,-
Inclusief vervoeren van fiets €125,-

Garantie

Als u een probleem met uw aankoop ervaart en u denkt dat er sprake is van garantie, dan kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen samen met u kijken wat er mogelijk is om uw probleem zo snel mogelijk op te lossen. U kunt ook beroep op garantie doen bij een andere dealer. Let op, het kan zijn dat zij hier kosten voor in rekening brengen. Fietsenconcurrent.nl vergoedt geen kosten van derden.

GARANTIEVOORWAARDEN

Voor de garantie van fietsen gelden de garantievoorwaarden van de desbetreffende fabrikant. Voor de overige fietsen gelden onderstaande voorwaarden:

Frame en voorvork: Op de materiaal- en constructiefouten van het frame en de vaste voorvork heeft u bij Fietsenconcurrent.nl 3 jaar garantie. Op een verende voorvork geldt een garantietermijn van 1 jaar. Deze voorwaarden gelden alleen bij normale behandeling van de fiets. Slijtage valt buiten deze garantie.

Onderdelen op de fiets: Er geldt een garantietermijn van 1 jaar. Dit geldt alleen wanneer de fiets normaal is behandeld en zijn gebruikelijke onderhoud heeft gehad. Op slijtage gevoelige onderdelen wordt alleen garantie gegeven als er sprake is van een fabrieksfout.

Overige producten en accessoires: Op alle overige producten zit een garantietermijn van 1 jaar.

GEBRUIK MAKEN VAN ONZE HAAL -EN BRENG SERVICE

Mocht u niet in staat zijn om de fiets te komen brengen dan kunnen wij onze bezorgdienst inschakelen. Aangezien de afstand niet onder garantie valt zullen wij hier kosten voor in rekening brengen. Uit coulance is dit de eerste drie maanden na aflevering gratis. Na deze 3 maanden worden de verzendkosten verdeeld en betaalt u €35. Na een jaar betaalt u de volledige verzendkosten van €65.

REPARATIE

GEMIDDELDE DUUR REPARATIE

De gemiddelde tijd die nodig is voor een fietsreparatie, inclusief het afleveren en ophalen van de fiets, bedraagt ongeveer 10 werkdagen. Dit omvat het volledige proces van het inleveren van de fiets voor reparatie tot het weer in handen hebben na voltooiing van de reparatie. Hoewel de werkplaats altijd streeft naar een snelle oplossing voor fietsproblemen, kunnen reparaties soms langer duren, vooral als er specifieke onderdelen besteld moeten worden om het probleem op te lossen. Het doel blijft echter om reparaties efficiënt uit te voeren en de fiets zo snel mogelijk terug te bezorgen aan de eigenaar.

SCHADE NIET ONDER DE GARANTIE

Schade aan de fiets valt niet binnen de garantie. De kosten voor het repareren van dergelijke schade dienen door de eigenaar van de fiets te worden gedragen. Echter, als er een passende verzekering is afgesloten, bestaat de mogelijkheid dat deze kosten kunnen worden verhaald op de verzekeraar. Wij adviseren om de verzekeringspolis zorgvuldig te raadplegen om te bepalen of de schade gedekt is en om de benodigde stappen te volgen voor het indienen van een claim.

EENVOUDIG ZELF VOORKOMENDE KWESTIES OPLOSSEN

Wat kunt u zelf doen als de trapondersteuning van uw elektrische fiets uitvalt?

Wat kunt u zelf doen als de trapondersteuning van uw elektrische fiets uitvalt?

Lees meer
Hoe plak ik de band van mijn fiets?

Hoe plak ik de band van mijn fiets?

Lees meer
Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 7 of 8 versnellingen af?

Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 7 of 8 versnellingen af?

De Shimano Nexus 7 en 8 versnellingen zijn van zeer hoge kwaliteit. Echter komt het zelfs bij deze versnellingen voor dat deze niet goed zijn afgesteld. Als u in deze situatie komt dan kunt u via ons stappenplan het probleem zelf verhelpen. In dit stappenplan wordt alles stap voor stap uitgelegd.

  Lees meer
  Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 3 versnellingen af?

  Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 3 versnellingen af?

  De Shimano Nexus versnelling staat bekend om haar goede kwaliteit, echter komt het wel eens voor dat de versnellingen niet meer naar behoren functioneren omdat deze opnieuw afgesteld dienen te worden. Bekijk ons stappenplan hoe u dit eenvoudig kunt doen. 

   Lees meer