Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 3 versnellingen af?

Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 3 versnellingen af?

Via het onderstaande stappenplan kunt u eenvoudig de Nexus 3 versnellingen van uw fiets afstellen. De Shimano Nexus versnelling staan bekend om haar goede kwaliteit, echter komt het wel eens voor dat de versnellingen niet meer naar behoren functioneren. Mocht dit zo zijn dan schakelt de Nexus 3 versnelling spontaan door of kost het moeite om te schakelen. Dit euvel is door middel van onderstaand stappenplan binnen enkele minuten op te lossen.

Stap 1

Plaats de versnelling in de tweede versnelling zoals hieronder afgebeeld.

Stap 2

Controleer of het gele streepje tussen de twee witte lijnen staat. Deze kunt u vinden op de versnellingsbox die zich rechts bij het achterwiel begeeft. Mocht het gele streepje tussen de twee witte lijnen staan dan zijn de versnellingen goed afgesteld. Wanneer dit niet het geval is kunt u verder gaan met stap 3.

Stap 3

Draai vervolgens het moertje naast de versnellingsbox los. Dit lukt meestal met de hand. Mocht dit niet lukken met de hand dan kunt u steeksleutel 10 gebruiken.

Stap 4

Nadat u het moertje heeft losgedraaid kunt u met de hand de stelschroef draaien. Draai de stelschroef naar buiten totdat het gele streepje tussen de twee lijnen staat.

Stap 5

Controleer vervolgens of het gele streepje tussen de twee witte lijnen staat in de versnellingsbox. Onderstaande afbeelding laat zien hoe het gele streepje hoort te staan. De versnellingen zijn nu goed afgesteld.

Stap 6

U dient niet te vergeten om het moertje weer vast tegen de versnellingsbox aan te draaien. Dit zorgt er namelijk voor dat de versnellingen op de juiste positie blijven.

Nexus versnelling

De Nexus 3 versnelling is super bekend en is gemonteerd op heel veel fietsen. Ook bij fietsenconcurrent.nl weten wij dat de Nexus 3 een topper is. Vaak kom je deze versnelling op een stadsfiets of transportfiets die iets meer basic zijn uitgevoerd. In de 1ste versnelling rijdt u makkelijk weg bij bijvoorbeeld een stoplicht, waarna u daarna doorgaat naar de 2de versnelling en dat komt goed uit. Dat is namelijk de zogenaamde ''direct drive'' versnelling. In de 2de versnelling draait het binnenwerk van de naaf 1 op 1 mee samen met het achterwiel, wat inhoudt dat de fiets in de 2de versnelling het meest efficiënt loopt. Doorschakelen naar de 3de versnelling kan met wind mee of bergafwaarts.

voordelen

• Zeer efficiënt

• Eenvoudig in gebruik en zeer degelijk

• Voordelig in prijs

nadelen

• Het bereik is niet heel groot

• De derde versnelling fietst vrij zwaar

Is het probleem met uw versnellingen nog niet verholpen?

Mocht u na het volgen van deze stappen nog steeds problemen ondervinden met uw versnellingen, schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Fietsenconcurrent.nl. Onze experts helpen u graag verder!