Zo maakt u uw fiets klaar voor het nieuwe fietsseizoen!

Zo maakt u uw fiets klaar voor het nieuwe fietsseizoen!

De winter is weer achter de rug en de temperatuur gaat langzaam weer omhoog. Kortom, het begint weer te kriebelen om weer eens op pad te gaan met de fiets. Om uw fiets klaar te maken voor het nieuwe fietsseizoen, hebben wij enkele tips voor u op een rijtje gezet.

Schoonmaken

Om ervoor te zorgen dat de fiets in een goede staat is en blijft, is het van belang om uw fiets regelmatig schoon te maken. Dit kan eenvoudig met lauwwarm water en afwasmiddel. Vervolgens poetst u de fiets na met een droge doek. Vergeet de velgen en spaken niet, deze hebben namelijk een belangrijkere functie dan de meeste mensen denken. Om de levensduur van de fiets aanzienlijk te verhogen, kunt u de fiets inspuiten met fietsolie of siliconenspray. Was de fiets nooit met een schuurspons of hogedrukspuit. Dit zorgt er namelijk voor dat het vet uit de lagers verdwijnen.

Ketting insmeren

Om uw fiets in topconditie te houden is het van belang om de ketting goed in te smeren. Wij adviseren u om dit met een speciale kettingreiniger te doen. Voordat u weer gaat fietsen raden wij u aan om de ketting schoon te wrijven om eventuele spetters te voorkomen. Bekijk hier onze onderhoudsproducten die u hiervoor kunt gebruiken.

Banden

Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel. Daarom is het belangrijk dat u ook de banden regelmatig checkt. Verwijder het vuil uit het profiel. Dit kunt u met een spons doen. Mocht het zo zijn dat er vrijwel geen profiel meer op de band zit. Dan adviseren wij u voor de veiligheid om de band te vervangen. 

Onderhoudsbeurt

Als u de bovenstaande tips uitgevoerd hebt, dan kunt u als finishing touch de fiets laten onderhouden door een fietsenmaker. Wij raden u aan dit ieder jaar te doen. Zeker bij een elektrische fiets. U zult hierdoor uiteindelijk meer plezier gaan beleven van uw fiets. Mocht u nog vragen hebben kunt u natuurlijk contact opnemen met de klantenservice van Fietsenconcurrent.nl. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar.