Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 7 of 8 versnellingen af?

Hoe stel ik mijn Shimano Nexus 7 of 8 versnellingen af?

De versnellingen van Shimano Nexus 7 en 8 staan erom bekend dat zij van zeer betrouwbare kwaliteit zijn. Ze zijn zeer eenvoudig in gebruik en zijn onderhoudsarm. Dit is in uw voordeel als het voorkomt dat de versnellingen niet goed staan afgesteld. Dit kan gebeuren als u de fiets een tijd in gebruik heeft. In het onderstaande stappenplan staat precies uitgelegd hoe u de Shimano Nexus 7 of 8 kunt afstellen. Het maakt niet uit welke van de twee u heeft, u dient precies dezelfde handelingen uit te voeren.

Stap 1

Zet uw fiets in de vierde versnelling zoals hieronder afgebeeld.

Stap 2

U ziet 2 gele streepjes staan. Als de versnellingen goed afgesteld zijn staan deze streepjes precies op één lijn. Mocht dat niet het geval zijn zoals op de onderstaande afbeelding. Dan dient u de volgende stappen te ondernemen.

Stap 3

Draai het stelwieltje, die gevestigd is op het stuur, naar links of naar rechts. Kijk regelmatig of u niet te veel draait. Draai totdat de 2 gele streepjes precies op één lijn staan.

Stap 4

Als de 2 gele streepjes op één lijn staan, dient u een stukje te fietsen en te schakelen. Controleer of de 2 gele streepjes nog steeds op één lijn staan. Indien dit het geval is, is het probleem opgelost.

Nexus 7 afstellen

Na het volgen van de bovenstaande stappen hopen wij u geholpen te hebben en zijn de versnellingen weer goed afgesteld. Mochten de problemen met uw Nexus 7 of 8 niet verholpen zijn, dan raden wij u aan om contact op te nemen met onze klantenservice. Die staan 6 dagen per week met jaren ervaring klaar om u te helpen met het afstellen van de Nexus 7.