5 tips om veilig deel te nemen aan het verkeer met een elektrische fiets

5 tips om veilig deel te nemen aan het verkeer met een elektrische fiets

Het GfK Panel geeft de cijfers en trends van de elektrische fietsen weer. Erg opvallend is dat de lage instap frames een erg groot aandeel hebben. Verder is de verkoop van elektrische mountainbikes flink gegroeid.

Elektrische fietsen aandeel groeit

De elektrische fietsenbranche groeit steeds meer. Volgens de cijfers van het GfK Panel groeit deze markt in 2017 met wel 13%. De totale omzet bedraagt €463 miljoen. Van de 224.000 stuks die over het hele jaar verkocht zijn heeft de lage instap een aandeel van 84%.

De speed pedelec steeds minder aandeel

Het aandeel van deze elektrische fiets die ondersteuning geeft tot wel 45 km/h wordt steeds kleiner in de fietsenmarkt. Dit kleine segment had al geen groot aandeel maar wordt steeds minder populair. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn vanwege de nieuwe regelgeving. Deze regelgeving is per 1 januari van kracht geworden. Hierbij zou de bestuurder van de speed pedelec een helm moeten dragen. Verder zou de fiets voorzien moeten zijn van een geel kenteken.

Middenmotor blijft het populairst

Sinds de middenmotor bestaat is deze al het populairst. En zo ook in het jaar 2017. Het grootste aandeel in de fietsenbranche heeft een aandeel van 63% van de markt. Klik hier om ons volledige aanbod te zien van elektrische fietsen met een middenmotor.

Aandeel elektrische mountainbikes groeit snel

Hoewel E-MTB geen groot aandeel heeft, groeien zij in verhouding toch het meest. In 2017 is de verkoop verdubbeld ten opzichte van 2016. Dit laat absoluut zien dat dit een opkomende trend is. Bekijk hier ons volledige E-MTB aanbod.