Wat kunt u zelf doen als de trapondersteuning van uw elektrische fiets uitvalt?

Wat kunt u zelf doen als de trapondersteuning van uw elektrische fiets uitvalt?

Hoe vervelend het ook is, het kan wel eens gebeuren dat de ondersteuning van uw elektrische fiets uitvalt. In dat geval is het handig om te weten wat u zelf kunt doen om het probleem mogelijk op te lossen zodat u weer lekker verder kunt fietsen. In dit artikel beschrijven we alle stappen die u zelf kunt doorlopen.

Accu

Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar test altijd eerst of de accu niet leeg is. Bij veel accu’s zit er een kopje aan de zijkant waarmee u kunt zien hoe vol de accu nog is. Is de accu (bijna) leeg, laad hem dan eerst op. Als u van plan bent om uw accu op te laden, plaats de oplader dan eerst op de accu voordat u de stekker in het stopcontact doet. Dit voorkomt mogelijke storingen.

Connectie

Het zou kunnen zijn dat de verbinding tussen de accu en de fiets niet fijn meer communiceert. Het advies is om de fiets uit te schakelen en de accu eruit te halen. Plaats de accu nauwkeurig terug door hem goed stevig aan te drukken. Zet vervolgens de fiets weer aan en check of hij nu wel weer ondersteuning biedt. Mocht u een elektrische fiets bezitten die al behoorlijk wat jaren oud is, kan het zijn dat de accu in capaciteit terugneemt of zelfs helemaal niet meer reageert. Dan is de aanschaf van een nieuwe accu de enige oplossing.

Middenmotor

Wanneer u een elektrische fiets bezit met een middenmotor, check dan eerst of de display een foutcode aangeeft. Er zijn veel elektrische fietsen die voorzien zijn van een Bafang middenmotor. Wanneer de display een Error 21 aangeeft, is er naar alle waarschijnlijkheid iets mis met de snelheidssensor. Hierbij is het advies om een bezoek te brengen aan een fietsenwinkel. Dit kunt u niet zelf oplossen.

Sensor in de spaken

Sommige elektrische fietsen zijn voorzien een magneetje in de spaken. Het kan zijn dat dit magneetje niet meer goed zit er niet meer langs de sensor beweegt. Het elektrische systeem denkt dan dat er niet gefietst wordt en biedt daardoor geen ondersteuning. Mocht het magneetje niet meer exact lang de sensor bewegen, kunt u dit eenvoudig zelf herstellen. Als u weer gaat fietsen, zal het systeem vanzelf weer registeren dat u aan het fietsen bent.
Mocht één van bovenstaande tips u niet verder helpen, neem dan gerust contact op met de klantenservice. Wij helpen u graag verder!