Zo voorkomt u een boete van €95 op de fiets!

Zo voorkomt u een boete van €95 op de fiets!

Sinds 1 juli 2019 is er een nieuwe wet in werking getreden. Vanaf deze datum is het namelijk verboden om elektronische apparaten vast te houden op de fiets. Daarbij moet u denken aan een telefoon of bijvoorbeeld een muziekspeler. De wet is in werking getreden aangezien telefoongebruik te veel zou afleiden van het overige verkeer. Wanneer de politie vanaf 1 juli 2019 ziet dat u uw telefoon vasthoudt, riskeert u een boete van €95. Benieuwd hoe u deze boete kunt voorkomen? Lees dan verder!

Is een telefoonhouder een legaal alternatief?

Het antwoord op deze vraag is ja. “Het bedienen van een telefoon in de houder valt niet onder ‘vasthouden’, en is dus toegestaan. Echter dient u er wel voor te zorgen dat het gebruik van de telefoon in de telefoonhouder niet tot gevaarlijk rijgedrag leidt. Als hierdoor gevaarlijk rijgedrag ontstaat kan u daar wel voor beboet worden”, aldus Marloes van Kessel, woordvoerder bij het Openbaar Ministerie.

Telefoonhouders bij Fietsenconcurrent.nl

Het is dus toegestaan uw telefoon of een ander elektronisch apparaat tijdens het fietsen te gebruiken mits deze in een houder zit. De vraag naar telefoonhouders is na het invoeren van de nieuwe wet enorm gestegen. Bij Fietsenconcurrent.nl kunt u ook telefoonhouders aanschaffen. Deze houders zijn gemakkelijk te bevestigen op het stuur en geschikt voor elk type telefoon. Daarbij heeft u de keuze uit twee type telefoonhouders. Wij verkopen de Bone Telefoonhouder Universeel en de Mirage Telefoonhouder Xx Universeel. De Bone Telefoonhouder Universeel is verkrijgbaar in drie kleuren. Onderstaand ziet u de drie kleuren. Zit u niet te wachten op een boete van €95? Bestel dan nu een telefoonhouder!