Elektrische fietsen zijn gezond

Is het fietsen op een gewone fiets gezonder dan een elektrische fiets?

We kunnen wel stellen dat Nederland hét fietsland is. Nergens op de wereld bezitten mensen zoveel mensen een fiets. Het percentage dat hiervan elektrisch is wordt met het jaar groter. Afgelopen jaar zijn er zelfs meer elektrische fietsen verkocht dan gewone fietsen. Is dit eigenlijk een goede ontwikkeling qua gezondheid of moeten we ons hier juist zorgen om maken? Vanaf nu weten we, doordat er een gedegen onderzoek is verricht, het definitieve antwoord! Het antwoord gaat u wellicht enigszins verrassen.

Onderzoek

Uit Europees onderzoek is gebleken dat het fietsen op een elektrische fiets gezonder is dan een gewone fiets. Ik hoor u denken: hoe is dat mogelijk? En dat is begrijpelijk, want het fietsen op een gewone fiets is uiteraard veel intensiever dan het fietsen op een elektrische fiets. Echter kijkt het onderzoek verder dan dit. 

10.000 fietsers 

Bij meer dan 10.000 fietsers werd langdurig gemeten hoeveel energie verbruiken op verschillende soorten fiets. Dus met en zonder trapondersteuning. Uiteindelijk zag men in de resultaten dat bij gebruik van een elektrische fiets behoorlijk meer energie verbruiken. Dit komt doordat men met een elektrische fiets een stuk langer door blijft fietsen dan met een gewone fiets. Daarnaast blijkt dat de elektrische fiets sneller wordt gepakt i.p.v. de auto. 

Gezond en milieuvriendelijk 

Hiermee kunnen we concluderen dat een elektrische fiets goed is voor uw gezondheid. Naast uw gezondheid is er nog een aspect dat minstens zo belangrijk is, namelijk het milieu. Door het steeds vaker laten staan van de auto draagt u ook nog eens een steentje bij aan een gezond milieu. Dat is nog eens met een fijn gevoel uzelf vervoeren van A naar B. 

Bekijk alle elektrische fietsen