Elektrische fiets als vervanger voor de auto vanwege de hoge brandstofprijzen

Elektrische fiets als vervanger voor de auto vanwege de hoge brandstofprijzen

Waar afgelopen jaren de populariteit van de elektrische fiets steeg naar ongekende hoogte, heeft deze populariteit onlangs wederom een flink boost gekregen. Er zijn veel mensen die al enige tijd twijfelen of ze dagelijks de auto pakken of een elektrische fiets willen aanschaffen. Deze grote groep twijfelaars hebben de knoop doorgehakt en gekozen voor de elektrische fiets. De grootste reden hiervan zijn de alsmaar stijgende brandstofprijzen.

Cortina elektrische fiets

Cortina beaamt dat steeds meer mensen kiezen voor een elektrische fiets en laten hierdoor de auto steeds vaker staan. Deze wordt voornamelijk nog gebruikt voor de lange afstanden en boodschappen. Cortina heeft een handige rekentool om precies in kaart te brengen hoeveel u kunt besparen wanneer u de auto vervangt voor een elektrische fiets.

Voorjaar

Uiteraard speelt het mooie weer in het voorjaar ook een belangrijke rol. Ieder jaar zien wij de een stijgende lijn in de vraag naar fietsen vanaf het voorjaar. De eerste warme dagen van het jaar doet veel mensen besluiten om een elektrische fiets te kopen voor de lente en zomer. En maanden maart, april en mei zijn voor veel tweewielhandelaren dan ook de drukste maanden van het jaar.

Vraag en aanbod

De grote vraag naar fietsen kent ook een keerzijde. Vanwege Corona zijn de afgelopen 2 jaar een stuk minder onderdelen geproduceerd dan andere jaren. Hierdoor ontstaat er vaak een levertijd op elektrische fietsen. Het is daarom van belang om niet te lang te wachten met het bestellen. Hoe langer u wacht, hoe langer de levertijd zal zijn. Bij Fietsenconcurrent.nl hoeft u niets vooraf te betalen.

Bekijk alle elektrische fietsen