Gezond het nieuwe jaar in!

Gezond het nieuwe jaar in!

Ieder jaar worden alle lijstjes met goede voornemens weer gemaakt en zoals altijd staat “vaker sporten” hoog genoteerd. Maar sporten hoeft natuurlijk niet persé in de sportschool. Uit onderzoek blijkt dat fietsende mensen gelukkiger zijn. Ons advies: neem wat vaker de fiets!

Uit onderzoek van professor Leo Bormans is gebleken dat Nederlanders zo gelukkig zijn doordat ze fietsen. Dit komt doordat er een samenkomst is van elementen die samen het gevoel van geluk creëren. Dit zijn elementen zoals autonomie, verbinding en competentie. Deze elementen komen stuk voor stuk terug in het fietsen.

De reden waarom fietsen gelukkiger maakt is, volgens onderzoekers van de Clemson Unversity, omdat fietsers bewust kiezen voor hun vervoersmiddel. In tegenstelling tot gebruikers van de auto of het openbaar vervoer zijn fietsers enthousiast over het gebruik van hun vervoersmiddel. Zij kiezen bewust voor een gezonde oefening die de weerstand verhoogt en een goede conditie oplevert.

De ANWB heeft 9 redenen samengesteld waarom u van fietsen een goed gevoel krijgt. Wij zullen er een paar op een rij zetten.

  • Door vaker te fietsen voelt u zich fijner en zit u lekkerder in uw vel. Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die fietsend naar hun werk gaan over het algemeen een lager vetpercentrage hebben.
  • Fietsen is goed voor het milieu.
  • Fietsers maken minder stresshormonen aan dan automobilisten.