Fietsen wordt nóg populairder

Fietsen wordt nóg populairder

Het is algemeen bekend dat er steeds meer fietsen verkocht worden. Ook mede dankzij de introductie en verbeterende technologie van de elektrische fietsen. Nu de hele wereld op een andere manier door het leven gaat tijdens de coronacrisis, wordt de vraag naar fietsen nog groter.

Fietsen wordt meer gewaardeerd

Volgens een onafhankelijk onderzoek van ANWB zijn Nederlanders positiever gaan kijken naar fietsen. Het betreft hiervoor de ‘normale’ fiets en een elektrische fiets. Eerst spraken we over 31% die zeer positief over het fietsen was. In de coronacrisis is dit verhoogt naar 38%. Daarvan zegt 25% aan te geven om ook na de crisis vaker de fiets te pakken.  Een groot deel van deze groep (46%) wil vooral meer fietsen als het gaat om recreatieve fietsritten. Vaak genoemde redenen zijn:

  • Het mijden van het openbaar vervoer
  • Meer bewegen en minder in de auto zitten en
  • Milieuoverwegingen

Het is al ontzettend vaak bewezen dat fietsen onwijs gezond is. Daarnaast verbetert het de bereikbaarheid naar de grote steden omdat er minder auto’s in gebruik zijn. Daardoor zal het aantal files ook drastisch verlagen en zorgt dat gelijk voor minder CO2 uitstoot. Dus wat houdt u nog tegen?

Fietsplan

Werkgevers hebben de mogelijkheid om haar medewerkers te helpen door middel van een fietsregeling. Hierdoor is de drempel voor het aanschaffen van een fiets veel lager. Als de werkgever ook zorgt voor de juiste faciliteiten zoals bijvoorbeeld douches en fietsstallingen, kunt u niet langer wachten met de aanschaft van een fiets.

Heeft u geen idee wat een fietsplan inhoudt? Kijk gerust op onze pagina ‘fietsplan’ voor alle belangrijke informatie. Hier staat alles uitgelegd wat u helpt bij de aanschaf van een fiets.

Profiteer nu van de laagste prijzen bij Fietsenconcurrent.nl. Heeft u verder nog vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen met onze klantenservice.

Koop nu uw fiets bij Fietsenconcurrent.nl