Fietsen, de beste bescherming tegen COVID-19!

Fietsen, de beste bescherming tegen COVID-19!

Tijdens deze moeilijke tijden vanwege het coronavirus moet iedereen zich aanpassen en zijn er veel dingen niet beschikbaar. Veel mensen werken thuis maar toch zeker niet iedereen. Openbaar vervoer wat steeds minder beschikbaar is tast de mobiliteit erg aan voor de bevolking. Wie mobiel wil blijven in deze zware tijd, kan het beste overstappen op de fiets meldt het Duitse opinieblad Der Spiegel.

Vermijden van het openbaar vervoer

Het vermijden van het openbaar vervoer verlaagt het risico om besmet te raken van het coronavirus, omdat dit voornamelijk wordt overgedragen door microdruppels. Volgens de Duitse viroloog Michael Barczok is de kans op het inademen van de microdruppels tijdens het fietsen 0%. Er is geen betere bescherming voor uzelf door de fiets te pakken. De ziekteverwekker kan namelijk volgens diverse bronnen tot wel negen dagen overleven. Het besmettingsgevaar bij het openbaar vervoer is daarom onwijs hoog.

Beschermen doen we met elkaar

Buiten dat hiermee uzelf onwijs goed beschermt is er nog een groot voordeel door de fiets te pakken. De kans dat u andere besmet is namelijk ook veel kleiner. Fietsen leidt tot een lagere bloeddruk en is goed voor diabetici. Mensen met hart- en vaatziekten en diabetes zijn een risico doelgroep om besmet te raken van het coronavirus.

Fietsenconcurrent.nl volgt richtlijnen RIVM

Uiteraard houdt Fietsenconcurrent.nl zich aan de maatregelen die het RIVM opstelt. Zo worden de fietsen volledig gewassen met wasbenzine als deze volledig afgemonteerd zijn. Het betalen per contant of pin is bij aflevering niet meer mogelijk. De klant kan dan tijdens de levering het bedrag overmaken. Zo voorkomen we zoveel mogelijk contact. Daarnaast wordt het fysieke contact zoveel mogelijk vermeden, denk hierbij aan handen schudden.

Fietsenconcurrent.nl blijft leveren

Ook in deze moeilijke tijden blijven wij open en zullen de fietsen afgeleverd worden. Ook onze leveranciers blijven gewoon open en zullen de standaard werkzaamheden gewoon uitvoeren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat uw fiets niet geleverd wordt vanwege het coronavirus!

We hebben elkaar nodig om deze zware tijden door te komen en het virus te bestrijden. Zorg goed voor uzelf en elkaar, en laten we hopen dat dit snel voorbij is.