Enorme stijging diefstal elektrische fietsen. Hoe voorkom je diefstal?

Enorme stijging diefstal elektrische fietsen. Hoe voorkom je diefstal?

Uit de laatste cijfers blijkt dat het aantal gestolen elektrische fietsen met 75% is gestegen als we dat vergelijken met cijfers van 2 jaar geleden. Dit is een ongekende stijging. Diefstal kunt u nooit met 100% zekerheid voorkomen. Echter zijn er wel diverse factoren waarmee je het risico aanzienlijk kunt verminderen.

Tweede slot

Elektrische fietsen worden standaard geleverd met alleen een ringslot. Schaf hierbij ten alle tijden een tweede slot bij. Een kettingslot is hierbij de meest logische optie. Hiermee maakt u een diefstal op uw elektrische fiets een stuk lastiger. Daarnaast laten dieven elektrische fietsen met twee sloten eerder staan dan elektrische fietsen met één slot. Enkele fietsverzekeraars beginnen zelfs al met een eis dat een fiets twee sloten dient hebben voordat een fiets überhaupt verzekerd kan worden. 

GPS in het frame van een elektrische fiets 

Met een GPS-systeem heeft u de mogelijkheid om uw elektrische fiets te lokaliseren. Meestal wordt een GPS-systeem verwerkt in het frame en hert signaal kunt u volgen met uw mobiele telefoon. Er zitten ook nadelen aan zo'n systeem. Het is vrij kostbaar en wanneer de fiets de grens over is, doet de politie er er niets meer mee. 

Locatie 

De locatie waar u uw elektrische fiets parkeert is zeer belangrijk. Er zijn bijvoorbeeld tal van beveiligde fietsenstallen. Fietsendieven zijn hier absoluut niet dol op. Zij ontlopen veelal dergelijke plekken. Probeer daarnaast uw elektrische fiets 's nachts zoveel mogelijk veilig achter slot en grendel te plaatsen. 

Eigen verantwoordelijkheid

We kunnen concluderen dat het beveiligen van uw elektrische fiets op uw eigen bordje terechtkomt. Iets wat we absoluut niet gewend zijn vanuit de autobranche. Auto's zijn ten opzichte van fietsen veel beter beveiligd tegen diefstal. Heeft u nog vragen over hoe u het beste uw elektrische fiets kunt beveiligen tegen diefstal, schroom dan niet om contact op te nemen met het team van Fietsenconcurrent.nl.