Elektrische fiets 'gezonder' dan gewone fiets!

Elektrische fiets 'gezonder' dan gewone fiets!

De elektrische fiets wordt steeds populairder en dat zien we zeker terug in de afgelopen jaaroverzichten. Nog steeds is er een groep die de mensen die gebruikmaken van een elektrische fiets als ‘lui’ bestempelen. Uit recent onderzoek dat is gefinancierd door de Europese commissie blijkt dat dezelfde bezigheid op een elektrische fiets gezonder is.

Elektrisch fietsen is gezonder dan gewone fiets

Uit zeven verschillende landen deden wel meer dan 10.000 mensen mee aan het onderzoek. Ze wilden erachter komen wat meer gezondheidsvoordelen had, de elektrische of gewone fiets. Om het beter in kaart te krijgen werd er gekeken naar de hoeveelheid energie die werd verbruikt in een week tijd. De onderzoeksresultaten trokken de conclusie dat de elektrische fiets gezonder is dan de traditionele fiets.

Dat dit een verrassende uitslag is, hoeft niet over gediscussieerd te worden. Dat de gewone fiets gezonder zou zijn, is de verwachting van vrijwel iedereen. U moet natuurlijk meer moeite doen dan bij een elektrische fiets, hierdoor verbruik je meer energie. Echter gebruiken de mensen de gewone fiets minder vaak. De eigenaren van een elektrische fiets maken vaker gebruik van hun fiets en rijden langere afstanden. Zij maken dus meer kilometers en verbruiken uiteindelijk meer energie, ondanks de trapondersteuning. Kortom, de hogere waarde heeft dus duidelijk niet te maken met de inspanning die de mens levert. Het gaat voornamelijk om het aantal afgelegde kilometers. Een elektrische fiets is op het gebied van gezondheid dus een uitstekende aankoop!

Bekijk hier ons volledige assortiment aan elektrische fietsen. Behoefte aan deskundig advies? Schroom dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van Fietsenconcurrent.nl.