De elektrische fiets wordt een steeds populairder vervoersmiddel!

De elektrische fiets wordt een steeds populairder vervoersmiddel!

Elk jaar kopen steeds meer mensen een elektrische fiets zo blijkt uit de cijfers. Al 1 op de 5 fietsen verkochte fietsen zijn voorzien van een elektrische ondersteuning. Door hierop in te spelen komen er ook steeds meer elektrische varianten op de markt. Dat de elektrische fiets steeds populairder wordt is zeker niet onverwacht. Al bedenkt u zichzelf eens wat voor voordelen het met zich meebrengt dan zult u zonder enige twijfel positief over de elektrische fiets zijn.

Waarom een elektrische fiets?

Doordat de vraag met het jaar toeneemt, richten de fietsfabrikanten zich veel op de elektrische branche. Vanwege de grote ontwikkelingen wordt de elektrische fiets steeds beter. Zo neemt de actieradius (aantal kilometers per volgeladen accu) zeer veel toe en worden de motoren steeds stiller. Zo kunt u genieten van de geluiden in de natuur tijdens uw recreatieve fietstochten. Tegenwoordig herkent u bij veel fietsen de elektrische fiets niet eens meer. Dit komt doordat alles zo goed verwerkt is in het frame van de fiets. Meestal is alleen de accu goed zichtbaar, maar met een eenvoudige fietstas is dit makkelijk weg te werken. Dit vermindert diefstal ook aanzienlijk.

Voor- en nadelen

Zoals bij alle producten heeft de elektrische fiets ook z’n voor- en nadelen. Zo biedt het ene model meer comfort dan de ander en heeft de ene meer actieradius dan de ander. Een belangrijke factor is natuurlijk de motor, maar wat is nou het verschil? Wij leggen u kort maar krachtig per type motor uit wat de voor- en nadelen zijn.

  • Voorwielmotor: Deze aandrijving is de meest geluidsstille motor van allen. Hij is onderhoudsarm en heeft mogelijkheid tot vrijloop. Het nadeel is dat u een gevoel van voortgetrokken ervaart.

 

  • Middenmotor: Deze aandrijving voelt zeer natuurlijk aan. De gewichtsverdeling zorgt voor een stabiele wegligging. Het nadeel is dat de motor meer geluid maakt dan bij een voorwiel- en achterwielmotor.

 

  • Achterwielmotor: Deze aandrijving heeft in elke versnelling directe ondersteuning. Het nadeel van deze motor is dat deze altijd in combinatie gaat met een derailleursysteem. Ook is er meer onderhoud vereist.

Hopende heeft u dit geholpen om een keuze te maken voor de juiste type aandrijving. Mochten er toch nog onduidelijkheden zijn. Neem gerust contact op met onze klantenservice. Ons team staat altijd voor u klaar voor deskundig advies.

Bekijk hier ons volledige aanbod aan elektrische fietsen.