Cortina komt met eerste elektrische kinderfiets ter wereld!

Cortina komt met eerste elektrische kinderfiets ter wereld!

De trend van de elektrische fiets is al een aantal jaar aan de gang, maar heeft zich nu uitgebreid naar het kinderfietsen segment. Het fietsenmerk Cortina breekt het spits af en liet deze week weten een elektrische kinderfiets op de markt te zetten. Cortina is het eerste merk ooit die deze ontwikkeling doorvoert.

De naam van de elektrische kinderfiets is de Cortina E-U4 Transport Mini en is voor de leeftijd 8 t/m 12 jaar. De elektrische kinderfiets is verkrijgbaar in de maten 24 en 26 inch. De elektrische fietsen hebben 3 Shimano Nexus versnellingen en een terugtraprem in combinatie met een handrem. Ook zal de fiets beschikbaar zijn in verschillende kleuren. Het herenmodel zal komen in een zwarte uitvoering waar het damesmodel een hippe blauw/groene kleur zal krijgen.

De elektrische kinderfiets zal worden ondersteund door hetzelfde systeem als de volwassen elektrische fietsen. De fiets kent een voorwielmotor die wordt gesteund door een 36V accu. De aanbevolen verkoopprijs van de fiets is €1099 inclusief 300Wh accu en lader. Er is uiteraard een accu-upgrade mogelijk. De fiets zal zijn intrede doen in de maand juni van het jaar 2017 en zal in een beperkte oplage worden geproduceerd.

Bekijk onze elektrische fietsen