Snelheidsadvies op maat voor fietsers in Utrecht!

Snelheidsadvies op maat voor fietsers in Utrecht!

Fietsen is voor veel gemeentes tegenwoordig een aandachtspunt. Mede hierom heeft de gemeente Utrecht iets nieuws bedacht om het fietsen aantrekkelijker te maken. Flo! Met dit systeem wordt een volledige groene golf gecreëerd voor fietsers.

Hoe werkt Flo?

Zo’n honderd meter voordat u bij het verkeerslicht aankomt meet een sensor uw snelheid. Doordat deze sensor in verbinding staat met het stoplicht kan deze uitrekenen hoe hard u moet fietsen om het volgende groene licht te halen. Even verderop staat een bord dat aangeeft wat u moet doen om daadwerkelijk het groene licht te halen. De snelheidsadviezen worden op creatieve wijze bij u bekend gemaakt.

De snelheidsadviezen

  • Schildpad: Het schildpad zegt dat u langzamer moet fietsen indien u niet wilt blijven wachten voor het stoplicht.
  • Duim omhoog: De duim omhoog is het teken dat u de juiste snelheid heeft. Met deze snelheid zal u het groene licht halen.
  • Haas: De haas vertelt u dat u harder moet trappen om het groene licht te halen.
  • Koe: Met de koe wil het systeem u vertellen dat het groene licht helaas niet haalbaar is en dat u hoogstwaarschijnlijk stil komt te staan voor het rode licht.

Meer plezier in het fietsen

Met het nieuwe fietspad probeert de gemeente Utrecht het interessanter te maken om de fiets te pakken. Het fietspad maakt het fietsen niet alleen leuker, maar ook een stuk efficiënter. Of het gaat aanslaan is de vraag, maar het is in ieder geval een initiatief om het dagelijks fietsverkeer te laten toenemen.