De Popal Daily Dutch Prestige-E verkozen tot beste koop

De Popal Daily Dutch Prestige-E verkozen tot beste koop

Bij de AD Schoolfietsentest 2023 die eerder dit jaar plaats vond, is de Daily Dutch Prestige-E uitgeroepen tot 'Beste koop Elektrische transportfiets 2023'.

Directeur Daniël Popal van Popal Mobility Group (PGM) licht toe. "De Popal Daily Dutch Prestige is een uitblinker". Het model zit al sinds 2020 in de collectie, daarvoor werd de niet elektrische versie ook al verkocht. Met de Dutch Prestige krijg je veel waar voor je geld. De fiets is uitgebreid met complete Bafang voorwielmotor, en komt standaard met een upgrade naar 560 Wh. Met de grote accu en actieradius is de fiets ook interessant voor de stadsforens en de schoolgaande jeugd.

Voor een zeer betaalbaar bedrag van € 1399, met inruil € 1299, heb je een volledig afgemonteerde elektrische transportfiets. Omdat er gekozen is voor hydraulische schijfremmen en geen rollerbrakes onderscheid deze fiets zich van andere elektrische fietsen.

Een 8.0 voor de Popal Daily Dutch Prestige 

Eerder dit jaar werd in samenwerking met de Fietsersbond en Fietsentest.nl de AD Schoolfietsentest gedaan. Hierbij scoorde de Daily Prestige-E N7 een 8.0. Pluspunten die werden genoemd waren de nette afwerking, het strakke design, de soepele ondersteuning, de geruisloze motor, het sterke frame en de fijne instap. Het enige punt van kritiek was dat de fiets wat zwaarder zou zijn, al bleek dit het positeve gedeelte niet inde weg te staan.

De Popal Daily Dutch Prestige is leverbaar in de kleuren Zwart mat (47 cm) en Shadow green (50 cm) met 7 versnellingen.