3 redenen waarom een elektrische fiets het beste vervoersmiddels is naar uw werk

3 redenen waarom een elektrische fiets het beste vervoersmiddels is naar uw werk

We merken dat de ochtendspitsen steeds drukker beginnen te worden. Dit zorgt voor onaangename verrassingen en frustraties. Daarnaast is autorijden niet bevorderlijk voor het milieu en gezondheid. Een elektrische fiets zou voor veel mensen een goede vervanger kunnen zijn van de auto. Uit cijfers blijkt dat dit ook steeds vaker gebeurd. Deze trend zien wij vooral binnen de randstad. Een gebied waar de reisafstand gemiddeld lager ligt dan buiten de randstad. Hieronder lichten wij de 3 grootste redenen waarom zij de auto laten staan

Verkorting van de reistijd

Een elektrische fiets geeft een ondersteuning tot de 25 k/u. Een fiets zonder trapondersteuning fietst gemiddeld 14 km/u. Dit is dus een aanzienlijk verschil waardoor u in sommige gevallen met een elektrische fiets sneller op uw werk bent dan met de auto. Naast de gewone elektrische fiets zijn er vandaag de dag ook speed pedelecs. Hiermee kan er een maximale snelheid worden gehaald van 45 km/u. Helaas zijn hier wel behoorlijk wat haken en ogen aan verbonden qua wetgeving. Zo is een helm verplicht, dient de fiets voorzien te zijn van een kenteken en een verzekering ook een vereiste. Daarnaast is hij verboden op de meeste fietspaden waardoor u sommige gevallen tussen de auto’s dient te rijden.

Gezondheid

Voor uw eigen gezondheid is het aan te raden om minimaal 30 minuten per dag te bewegen. Dit lijkt misschien niet veel, maar toch halen de meeste mensen dit niet. Ondanks dat een elektrische fiets een trapondersteuning biedt, dient u zelf evengoed nog wel kracht op de pedalen te zetten. Het fietsen op een elektrische fiets draagt dus wel degelijk bij aan uw dagelijkse portie beweging. Iedere elektrische fiets biedt meerdere ondersteuningsstanden. Schakel niet iedere fietsrit automatisch naar de meest krachtige ondersteuningstand, maar probeer hierin een balans te vinden. Dit is goed voor uw conditie en voor de levensduur van de accu. Hoe minder vaak u hem hoeft op te laden, des te langer gaat de accu mee.

Milieu

Over dit onderwerp is niet iedereen het eens. Een tegengeluid is de accu en het opladen hiervan. Dit weegt echter niet op tegen de schadelijkheid van een auto. Dit bewijst al het verschil tussen een gewone en een elektrische auto. Volgens Milieu Centraal belast je het milieu maar liefst 40 keer minder als je de elektrische auto pakt naar het werk in plaats van de auto. Het fietsen op een elektrische fiets biedt dus niet alleen persoonlijke, maar zeker voor de anderen om u heen.

Bekijk alle elektrische fietsen