Wanneer is het verstandig om mijn nieuwe fiets te verzekeren?

Wanneer is het verstandig om mijn nieuwe fiets te verzekeren?

Wanneer u een nieuwe fiets koopt, wordt er veelal tevens een fietsverzekering aangeboden. Wanneer heeft het zin om zo’n fietsverzekering af te sluiten? Dit is afhankelijk van bepaalde factoren.

Kosten

In het eerste geval dient u te kijken naar de kosten van een fietsverzekering. De meeste fietsverzekeraars werken met risicogebieden. Dit betekent dat in een gebieden waar er een hoog risico is dat uw fiets gestolen wordt de kosten voor een fietsverzekering hoger zijn dan in een laag risicogebied. Informeer dus goed naar de kosten voor de fietsverzekering en wat uw nieuwe fiets kost. Daarnaast loont het om diverse aanbieders te vergelijken. Hierin zit namelijk een groot verschil betreft de premie en de voorwaarden.

Risico

Ga voor uzelf na hoe groot het risico is dat uw fiets gestolen wordt. Iedere situatie is namelijk weer anders. Uiteraard is het zo dat er in de stad een hoger risico is om uw fiets te stallen dan op het platte land. Echter is dit niet het enige waar u naar moet kijken. Bekijk vooral de wijze waarop de fiets gestald wordt. Staat de fiets in een schuur of in de staf in een beveiligde fietsenstalling, dan is het risico niet zo groot. Daarnaast helpt het als u de fiets extra beveiligd met een kettingslot.

Verzekeringen zijn in het leven geroepen om een financieel risico te dekken die u niet zelf niet kunt dragen. Mocht u dus een nieuwe fiets kunnen betalen nadat hij gestolen is, hoeft u niet per definitie een verzekering af te sluiten. Echter is het natuurlijk altijd prettig als u de kosten kunt verhalen op de verzekeringsmaatschappij.

Diefstal en schade

Naast een diefstaldekking, kunt u in de meeste gevallen ook de verzekering aanvullen met een schadedekking. Let hierbij goed op wat de eigen risico is en welke schade er precies gedekt wordt. Daarnaast is er ook nog een optie tot pechhulp. Deze aanvulling is vooral populair bij de mensen die een elektrische fiets aanschaffen. Let op dat u bij diefstal altijd twee originele sleutels dient in te leveren, anders krijgt u geen cent uitbetaalt.

Bekijk fietsverzekeringen van Fietsenconcurrent.nl