Hou onderhoudt u uw elektrische fiets in de winter?

Hou onderhoudt u uw elektrische fiets in de winter?

Ondanks dat het in de winter maar weinig voorkomt dat het echt fietsweer is, wordt toch door veel mensen de elektrische fiets gebruikt. De grootste reden hiervan is dat zij de fiets gebruiken om zichzelf te vervoeren naar het werk. Toch zien wij ook een groeiende trend in het recreatief gebruik. Dit is natuurlijk een prachtige ontwikkeling, echter zijn er in de winter wel enkele aandachtspunten. Wij hebben de belangrijkste voor u op een rijtje gezet.

Verlichting

De dagen zijn korter, dus wordt het vroeg donker. Zorg ervoor dat uw verlichting werkt. Met een elektrische fiets maakt u flink wat vaart en we moeten er niet aan denken dat u over het hoofd wordt gezien door een automobilist.

Maak uw elektrische fiets regelmatig schoon

In dit winter rijden de strooiwagens af en aan. Fantastisch natuurlijk om gladheid te voorkomen. Hierdoor kunt u zich alsnog vervoeren met uw elektrische fiets. Houdt er wel rekening mee dat zout niet de beste vriend is van uw elektrische fiets. Dit zorgt namelijk voor flink roestvorming. Daarom is het belangrijk om uw fiets regelmatig schoon te maken. Daarnaast het is het raadzaam om onderdelen die gevoelig zijn voor roest in te vetten.

Korte remweg

Met glad weer is uw remweg een stuk langer. Controleer daarom goed of uw remmen nog goed werken. Check of de remblokken niet versleten zijn en of vooral er geen vocht in de remkabels zitten. Mocht het vriezen dan raken uw remkabels bevroren en kunt u nier meer remmen.

Accu en vorst

Ook als het vriest is het geen probleem om gebruik te maken van uw elektrische fiets. He is wel zo dat een accu niet goed tegen kou kan. Hoe kouder het wordt, hoe minder kilometers u met ondersteuning kunt fietsen. Dit kan tot wel 30% schelen. Houdt hier rekening mee en neem desnoods uw lader mee onderweg. Wij rijden ook aan om uw accu op kamertempratuur op te laden.

Uw elektrische fiets gebruiken in de wintermaanden kan dus prima, zolang u maar let op bovenstaande punten. Mocht uw elektrische fiets nou de hele winter stilstaan, laadt de accu dan iedere maand een keer op. Dit bevordert de levensduur van de accu.