Hoe voorkomt u dat uw fiets gestolen wordt?

Hoe voorkomt u dat uw fiets gestolen wordt?

Jaarlijks worden er meer dan een half miljoen fiets gestolen in Nederland. Dit is enorm en als het uw fiets betreft heeft dit een behoorlijke financiële consequenties. Hoe zorgt u ervoor dat de kans zo klein mogelijk is dat uw fiets één van deze is? Het op slot zetten is uiteraard zeer voor de hand liggend. Met dit nieuwsartikel gaan wij dieper in op wat u nog meer kunt doen.

Beveiligde fietsenstallingen

Wat veel mensen niet weten is dat in veel gevallen een beveiligde en overdekte fietsenstallingen gratis zijn. Vrijwel nooit wordt er hier een fiets gestolen aangezien er camerabeveiliging is. Doe hier uw voordeel mee. Dergelijke fietsenstallingen zijn veelal gestationeerd op risicovolle plekken zoals een bij een treinstation of de binnenstad.

Gecertificeerd slot

Zorgt er ten alle tijden voor dat het slot op uw fiets een gecertificeerd slot. Dit zijn de best geteste fietssloten. Fietsendieven zien op afstand of uw fiets eenvoudig te stelen is. Fietssloten die gecertificeerd zijn lopen zij veelal voorbij. Bij Fietsenconcurrent.nl leveren wij vrijwel alle fietsen met ART gecertificeerde sloten met twee sterren. Dit zijn de beste sloten en hiermee proberen wij diefstal op zijn minst te vertragen.

Extra slot

Wij raden aan om naast een ringslot de fiets ook op slot te zetten met een extra kettingslot. Dit werkt diefstal vertragend en zijn dieven dus absoluut geen fan van. Dit kettingslot kan het best vastgemaakt worden om het frame en niet het voorwiel. Deze kan er namelijk eenvoudig afgehaald worden.

Maak slim gebruik van uw ventiel

Van uw ventiel? Ja, u leest het goed! Als u uw fiets op slot zet met een ringslot, zorg er dan voor dan uw ventiel tegen het ringslot aanzit. Ringsloten worden namelijk doorgeknipt en als de ventiel in de weg zit, moeten zij deze ook doorknippen. Dat is voor de dief geen gewenste situatie aangezien zij dan op een lekke band weg moeten fietsen. Om die reden slaan ze deze fietsen het liefst over.

Fietsverzekering

Bovenstaande tips geven nooit een 100% garantie tegen fietsdiefstal. Daarom adviseren wij altijd om een fietsverzekering af te sluiten bij de aanschaf van een nieuwe fiets. Voor een klein bedrag loopt u geen financieel risico. Zeker met een elektrische fiets zijn dit namelijk grote investeringen. Wanneer u een fiets koopt bij Fietsenconcurrent.nl heef u de mogelijkheid om uw fiets direct te verzekeren tijdens het bestellen van de fiets. Dit doen wij in samenwerking met Enra, de grootste fietsverzekeraar van Nederland.