Voorkom fietsendiefstal!

Voorkom fietsendiefstal!

De laatste jaren zit er een stijgende lijn in het aantal gestolen fietsen. Met name nieuwe elektrische fietsen zijn steeds vaker het doelwit van dieven. Dit komt doordat elektrische fietsen veel waarde hebben en de fietsen relatief makkelijk gestolen kunnen worden. Toch geven meerdere bedrijven en instanties, zoals de ANBW en ENRA, aan dat dieven vrij eenvoudig ontmoedigd kunnen worden. Wij zullen voor u enkele anti-diefstaltips op een rij zetten.

  • Zet u de fiets op het station? Plaats uw fiets dan in de bewaakte fietsenstalling. Steeds meer van deze fietsenstallingen worden gratis aangeboden.
  • Gebruik 2 aparte sloten. Het eerste slot is natuurlijk het ringslot wat op uw fiets zit en gaat door het achterwiel. U kunt als tweede slot het beste een stevig kettingslot kopen wat het voorwiel kan verbinden aan een paaltje of een fietsenrek.
  • Plaats uw fiets op een goed verlichte plek waar veel mensen langskomen. Dit maakt het voor dieven lastiger om de fiets ongezien te stelen.

Met bovenstaande tips verkleint u heel eenvoudig de kans dat uw fiets gestolen wordt. Toch zijn er mensen die liever het zekere voor het onzekere nemen en dat is zeker niet onterecht. Met onderstaande tips maakt u het de dief niet alleen moeilijk, maar maakt u de fiets ook onaantrekkelijk voor diefstal.

  • Laat elke avond uw band leeglopen. Op deze manier denken de dieven dat uw band lek is, wat in hun beleving voor extra moeite zorgt.
  • Neem uw zadel mee. De meeste fietsen hebben een zadel die eenvoudig te (de)monteren is. Fietsen zonder zadel komen minder aantrekkelijk over op dieven.
  • Neem een fiets in een opvallend kleurtje. Uit onderzoek blijkt dat felgekleurde fietsen minder vaak worden gestolen. Dit komt hoogstwaarschijnlijk voort uit het feit dat deze fietsen minder makkelijk zijn door te verkopen.

Deze tips zijn samengesteld op advies van meerdere grote organisaties zoals Radar en de ANWB. Mocht u meer tips willen tegen diefstal of heeft u een andere vraag? Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.