Fietsverzekering: Wel of niet?

Fietsverzekering: Wel of niet?

Steeds meer mensen laten hun fiets verzekeren. Dit komt mede doordat de waarde van fietsen steeds hoger wordt. Maar vanaf welk punt is het nou verstandig om je fiets te verzekeren? En waar moet je precies rekening mee houden?

Zorgeloos genieten

De eerste vuistregel bij het afsluiten van een verzekering is dat u hetgeen waar u de risico’s niet van kunt of wilt dragen verzekerd. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een inboedel- of zorgverzekering. Maar is dit ook zo bij een fietsverzekering? Dit blijkt voor veel mensen wel het geval te zijn. Onderzoek toont aan dat veel mensen voor een kleine premie liever risicovrij zijn. Zij zeggen meer van een fiets te genieten als ze niet de zorgen hebben dat de fiets gestolen kan worden.

Aantrekkelijke premie

Het tweede aandachtspunt is natuurlijk de verzekeringspremie. Deze premie is afhankelijk van woonplaats en natuurlijk de waarde van de fiets. Woont u bijvoorbeeld in Amsterdam dan zal de premie hoger zijn dan dat u in een dorpje in Friesland woont. De keuze om een fietsverzekering wel of niet af te sluiten is daarom geen simpele berekening. Het is vaak de keuze of de premie acceptabel is ten opzichte van de zorgen die als ware worden “afgekocht”.

Weetje!

RTL Buurtfacts heeft in 2016 een onderzoek uitgevoerd op welke plekken in Nederland de meeste fietsen worden gestolen. Enschede en Nijmegen spannen hierin de kroon. Bent u benieuwd hoe de situatie bij u thuis is? Bekijk dan het volledige onderzoek van RTL Buurtfacts.

Persoonlijk advies

Heeft u hulp nodig met het bepalen welke verzekering voor u het beste is? Onze klantenservice helpt u graag met het kiezen van de juiste verzekering. Neem daarom gerust contact met ons op.