Goed verlicht over straat

Goed verlicht over straat

We naderen het einde van het jaar en dit betekent dat de winter weer in aantocht is. Hopelijk trekken we straks massaal de schaatsen weer aan of maken we prachtige sneeuwpoppen. Naast het plezier betekent de winter ook dat het minder lang licht is overdag. Het is daarom belangrijk om goede verlichting te hebben. Bent u goed voorbereid?

Groter risico voor ongelukken

Onderzoek wijst uit dat het risico op een fietsongeluk in het donker hoger is dan bij daglicht. Het is daarom extra belangrijk om de verlichting in deze tijd van het jaar goed op orde te hebben. Steeds meer aanbieders van fietsverlichting maken gebruik van LED waardoor u goed zichtbaar bent. U kunt deze verlichting vastmaken aan uw stuur- en zadelpen of vastmaken aan uw kleding. Zo wordt u niet over het hoofd gezien door automobilisten en kunt u gezond én schadevrij genieten van de feestdagen. Bij een elektrische fiets wordt de verlichting in de meeste gevallen gevoed door de accu. 

Verplicht

Naast dat het veilig is om goede verlichting op uw fiets te hebben is het ook nog eens verplicht. Niet alleen het hebben van verlichting is verplicht, maar ook de manier waarop de verlichting wordt gebruikt gaat gepaard met regels. Zo mag de verlichting die naar voren schijnt niet knipperen. Ook de kleur van de verlichting is belangrijk. Zo dient het achterlicht rood te zijn en het voorlicht wit of geel.

Schaf uw fietsverlichting voordelig aan

Heeft u nog geen betrouwbare fietsverlichting? Wij hebben de meest populaire fietsverlichting voor u geselecteerd. Wilt u advies over de keuze van uw fietsverlichting? Neem dan contact op met onze klantenservice.