Maak uw fiets winterklaar

Maak uw fiets winterklaar

De winter zit er nu toch echt aan te komen en dit zorgt jaarlijks bij veel mensen voor de nodige problemen. Dus of u de fiets nu veel of weinig gebruikt, een winterbeurt is zeker geen overbodige luxe. Maar waar moet u tijdens de winter nu extra op letten? Wij zullen wat handige punten voor u op een rij zetten.

  • Het weer zorgt voor de meeste problemen. Door natte omstandigheden zoals regen, sneeuw en ijzel zal het frame sneller worden aangetast en zal er sneller roestvorming optreden. Het is verstandig om dit te voorkomen. Houd uw fiets dus droog en maak hem goed schoon na een dag met slecht weer.
  • Ook vorst is een grote boosdoener. Versnellings- en remkabels gaan vele malen sneller kapot in de winter dan in de zomer. Bewaar uw fiets daarom op een droge plek met een aangename temperatuur.
  • Het insmeren van bewegende delen kan een hoop problemen voorkomen. Het is verstandig uw ketting te voorzien van nieuw kettingvet. Ook de trapas insmeren is verstandig om te doen.
  • Omdat het gladder wordt is grip een belang onderdeel. Door uw banden optimaal op spanning te brengen kunt u uw grip vergroten en zorgen dat u veilig over straat kan. Zeker bij elektrische fietsen is dit zeer raadzaam om te doen.
  • In de wintermaanden is het natuurlijk donker. Zorg er dus voor dat uw verlichting is voorzien van nieuwe batterijen of dat uw naafverlichting optimaal werkt. Zo gaat u nooit onveilig over straat.

Met deze tips komt u zeker goed de winter door. Nog even goed om te melden is dat voor het insmeren van de verschillende onderdelen verschillende middelen nodig zijn. U kunt voor de zekerheid natuurlijk altijd advies vragen van uw rijwielhandelaar. Mocht u enige vragen aan ons hebben? Stel ze dan gerust aan onze klantenservice.