Tips bij het kopen van een racefiets

Tips bij het kopen van een racefiets

Bij het kopen van een racefiets ontstaan er veel vragen bij klanten. Welke materialen moet ik gebruiken en welke opties wil ik hebben? De antwoorden van deze vragen kunnen verschillen aangezien niet iedereen de racefiets gebruikt voor hetzelfde doel. De één wil op professioneel niveau fietsen en wil dus zo licht mogelijk fietsen en de ander gebruikt de racefiets uitsluitend voor de hobby en wil er niet teveel geld aan uitgeven. Om het allemaal een beetje overzichtelijk voor u te maken zetten wij een aantal tips voor u op een rij.

Kies uw juiste framemaat

Het belangrijkste bij het kiezen van een racefiets is dat u de juiste framemaat kiest. Een goede framemaat zorgt voor het juiste zitcomfort. U kunt uw framemaat zelf opmeten door uw binnen been lengte te vermenigvuldigen met 0,68. Om uw binnen been lengte op te meten gaat u met blote voeten op de grond staan. Vervolgens meet u vanaf hak tot kruis uw been lengte op. Voorbeeld: Als u een binnen been lengte heeft van 76, is de framemaat: 76 x 0,68= 51 cm. Bij het afronden is het aanbevolen om altijd af te ronden naar beneden. Dit omdat een iets te kleine framemaat comfortabeler zit dan een iets te grote framemaat. Mocht u twijfelen of vragen hebben kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met Fietsenconcurrent.nl.

Pas uw racefiets aan op uw wensen

Voordat u een racefiets gaat uitzoeken is het handig om eerst vast te stellen waar u de racefiets precies voor wilt gebruiken. Begint u net met fietsen en wilt u erachter komen of dit een sport voor u is? Dan is het aan te raden om eerst te beginnen met een instapmodel uit een wat lagere prijscategorie. Bent u wat bedrevener in de sport en wil u beginnen aan het echte werk? Dan is het verstandiger om te kijken naar iets duurdere modellen met meer geavanceerdere onderdelen.

Materiaalkeuze

Een veel gestelde vraag is of een racefiets beter van carbon kan zijn of van aluminium. Het verschil tussen de twee zit hem voornamelijk in gewicht. Carbon is lichter dan aluminium maar vaak ook duurder. De keuze tussen deze twee materialen ligt hem dus vooral in budget samenstelling. Verder ligt de materiaalkeuze ook aan het gewicht van de fietser. Tot de 80 kg is een fiets van carbon of aluminium een goede keuze. Boven de 80 kg is een fiets van staal of titanium meer aan te raden. Voor de fietsers die voor het echte werk willen gaan is de keuze voor een volledige carbon fiets een optie. Dit zal alleen wel gemerkt worden aan de prijs.

De pedalen van uw racefiets

Racefietsen hebben op het gebied van pedalen twee keuzes. U kunt kies voor vrije pedalen (standaard) of u kunt kiezen voor het kliksysteem. Voor de fietsers die echt willen wielrennen is het kliksysteem zeer aanbevolen. Door het kliksysteem zitten uw voeten namelijk vast aan de pedalen zodat u zowel in de neerwaartse beweging als in de opwaartse beweging kracht kunt zetten. Dit zal een positief effect hebben op uw snelheid en is een efficiëntere manier van fietsen. Heeft u nog nooit eerder met een kliksysteem gereden? Geen paniek. Het onder de knie krijgen van het kliksysteem is geen grote klus. Het is aanbevolen om eerst even stilstaand te oefenen, maar het systeem zal snel genoeg overgaan tot eerste intuïtie.

Aankleding van de racefiets

Als u de juiste racefiets heeft gekozen kunt u ervoor kiezen om hem nog verder aan te kleden. U kunt verschillende accessoires kopen die het fietsen comfortabeler en leuker gaan maken. Als u grote afstanden gaat afleggen is het aan te raden om bijvoorbeeld een bidonhouder aan de fiets te monteren zodat u tijdens het fietsen rustig kan drinken. Ook een kilometerteller kan een leuke aankleding zijn en kan het fietsen bovendien meer uitdagingen en plezier geven. Andere accessoires kunnen bijvoorbeeld een fietsbroek en fietsshirt zijn. Dit zal het fietscomfort voor de lange afstanden zeker verhogen.

Uw Racefiets kopen

Als u de vorige tips allemaal heeft uitgezocht en heeft bepaald welke racefiets u wilt aanschaffen is het tijd om hem te bestellen. Bij Fietsenconcurrent.nl heeft u altijd de laagste prijsgarantie wat betekend dat u nooit teveel betaald. Heeft u nog enige vragen over het bestellen of een andere vraag dan kunt u deze altijd stellen bij onze klantenservice.