Voorkom diefstal en gebruik een tweede slot

Voorkom diefstal en gebruik een tweede slot

Het gebruik van een tweede slot op uw fiets wordt vandaag de dag door iedere winkel en fietsverzekeraar aangeraden. Het is bewezen dat een fiets met een tweede meer tijd kost om te stelen. Hierdoor zullen fietsendieven uw fiets eerder laten staan dan een fiets zonder tweede slot.

Fietsverzekeraars 

De eerste fietsverzekeraars stellen het zelfs al verplicht om uw fiets met een tweede slot op slot te zetten. Erna, de fietsverzekeraar waar wij mee werken, stelt dit alleen verplicht bij fietsen boven de €3500. Enra sluit niet uit om deze verder aan te scherpen naar bijvoorbeeld alle elektrische fietsen. 

Vast object

Het tweede slot is in de meeste gevallen een kettingslot. Het is aan te raden deze vast te maken aan een vast object. Het klinkt misschien voor de hand liggend, echter zijn er veel mensen die dit niet doen. De fiets wordt dan op slot gezet aan een andere fiets of door het wiel van hun eigen fiets. 

Binnen 

Zelfs wanneer u de fiets binnen op slot zet, is het noodzakelijk om uw fiets op slot te zetten. Fietsverzekeraars keren namelijk geen cent uit wanneer de fiets niet op slot heeft gestaan. Ook niet als u de deur wel gewoon keurig op slot heeft gedaan.