De levensduur van een accu

De levensduur van een accu

“Hoe lang doe ik met mijn accu?” Het is misschien wel de meest gestelde vraag bij het kopen van een elektrische fiets. Door verschillende partijen wordt gesuggereerd dat de levensduur van een accu tegenwoordig maar 3 jaar is. Dit is natuurlijk onzin, maar wat is dan de levensduur van een accu?

De leeftijd van een accu kan per geval en gebruiker erg verschillen. De factoren die de meeste invloed hebben zijn het aantal ladingen en in welke mate de fiets gebruikt wordt. Als een fiets te lang stilstaat kan dit een negatieve invloed hebben op de levensduur van een accu. Ook de manier van opladen en de manier waarop de accu behandeld wordt is een bepalende factor. Wij zullen een aantal tips voor u op een rij zetten die de leverduur van uw accu zullen verlengen.

  • Rijd uw accu zo ver mogelijk leeg, hierdoor rijdt u meer kilometers met minder ladingen.
  • Probeer de fiets regelmatig te gebruiken. Indien een fiets te lang stilstaat kan dit schadelijke gevolgen hebben voor de accu.
  • Indien u de accu oplaadt kunt u deze het beste helemaal volladen. Dit zal het aantal ladingen beperken.
  • Bewaar uw accu binnenshuis tijdens perioden van extreme weersomstandigheden als vrieskou.
  • Zorg dat uw gebruiksintensiteit past bij de omvang van uw accu.

De levensduur van een accu is niet vooraf bepaald en is, zoals u leest, van veel factoren afhankelijk. Na verloop van tijd zal iedere accu minder worden. Dit is een natuurlijk proces. Maar door bovenstaande tips kunt u de levensduur zeker verlengen. Bent u toch niet zeker of u de juiste keus maakt? Vraag dan voor de zekerheid advies van uw rijwielhandelaar. Dan weet u zeker dat u wordt voorzien van deskundig advies.

Wilt u deskundig advies van Fietsenconcurrent.nl? Neem dan gerust contact met ons op.