Fietsen vermindert stress

Fietsen vermindert stress

Fietsen is erg goed voor de gezondheid, daar zal niemand raar van opkijken. Fietsen is een makkelijke manier om aan uw beweging te komen. Door regelmatig te fietsen blijft uw conditie op pijl en zal uw weerstand verbeteren. Maar wist u door regelmatig te fietsen de stressvermindering aanzienlijk is?

Meer fietsen is minder stress

Hoe meer u fiets hoe minder stress. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek. Mensen die minstens één keer per week de fiets nemen naar het werk of school 20% minder kans hebben op stress dan mensen die nooit fietsen. Mensen die 4 dagen per week fietsen verminderen het risico van stress zelfs tot 52%. Door dit aanzienlijk hoge percentage is het de moeite waard om de auto vaker te laten staan.

Gezondheidsklachten

In Nederland is de auto toch het favoriete vervoersmiddel om naar het werk te gaan. Men onderzocht het stressniveau m.b.t. het aantal malen dat men fietst en de invloed van omgevingsfactoren. Daarmee kwam er een uitkomst dat deze factoren te maken hebben met verminderen van gezondheidsklachten die met stress te maken hebben. Denk hierbij aan hartklachten en lagere zelfwaardering hebben.

Fietsomgeving

Tijdens het onderzoek zijn er 800 volwassenen tussen de 18 en 69 oud ondervraagd. Hierbij kwam als uitkomst dat de omgeving ook bepalend is. De uitkomst gaf aan dat de kans op stress lager is als u in een vriendelijke omgeving fietst.

Bekijk alle fietsen