Consumentenbond roept de Cortina E-U1 uit tot 'beste koop'

Consumentenbond roept de Cortina E-U1 uit tot 'beste koop'

De consumentenbond heeft de Cortina E-U1 uitgeroepen tot ‘beste koop’. Zij geven dus aan dat deze elektrische fiets van Cortina de beste prijs-kwaliteitsverhouding heeft ten opzichte van 37 andere modellen. In het verleden heeft deze fiets ook al een prijs gewonnen.

Prijs-kwaliteitsverhouding5>

De consumentenbond geeft aan dat de consument bij aanschaf van de Cortina E-U1 een goede fiets aanschaft. Deze elektrische fiets heeft een ‘prima prijs’ vergeleken met de prijs waarvoor de fiets wordt aangeboden. De directeur van Kruitbosch, leverancier van Cortina, geeft aan dat dankzij de Cortina E-U1 elektrisch fietsen bereikbaar en betaalbaar is geworden voor een groot segment klanten.

Uitstekende cijfers

De Cortina E-U1 is uiteraard niet zomaar tot ‘beste koop’ uitgeroepen door de consumentenbond. Zij hebben de elektrische fietsen beoordeeld op een aantal aspecten. De elektrische ondersteuning is beoordeeld met een 9,5 en de actieradius met een 8,4. De actieradius is het bereik van de accu. De hanteerbaarheid en de functies/bediening van de fiets worden beoordeeld met een 8,1 en 8,2. De leverancier van Cortina geeft aan hier apetrots op te zijn.

Verder zijn alle 38 elektrische fietsen ook getest op bouwkwaliteit, stabiliteit en gebruiksgemak. Na alles bij elkaar opgeteld te hebben is de Cortina E-U1 beoordeeld als ‘beste koop’.

Accucapaciteit

De accucapaciteit is een belangrijk aspect bij het beoordelen van elektrische fietsen. De consumentenbond heeft getest hoe de ondersteuning zijn werk doet in verschillende situaties. Denk hierbij het wegrijden of een heuvelop. Dit is allemaal afhankelijk van de kracht- en/of bewegingssensor van de elektrische fiets.