Elektrische fiets kopen

Bijna 10% wilt dit jaar een elektrische fiets te kopen!

De vraag naar elektrische fietsen is nog nooit zo groot geweest. 1 op de 10 Nederlanders geeft aan dit jaar een elektrische fiets te willen kopen. Wat is de reden van de aanschaf van deze fiets met trapondersteuning en waarom stijgt deze populariteit juist nu tot ongekende hoogte?

Gemak en minder fysieke belasting

De twee grootste redenen voor het kopen van een elektrische fiets zijn het gemak en de minder fysieke belasting. De snelheid van een elektrische fiets neemt een derde plaats in. Dat een elektrische fiets beter is voor het milieu dan de meeste andere vervoermiddelen, wordt bijna niet als reden gebruikt voor het kopen van een elektrische fiets. Daarnaast wordt het financiële voordeel ten opzichte van de auto of het openbaar vervoer bijna niet als reden opgegeven. Ook dit is opvallend te noemen omdat de elektrische fiets, zeker op langere termijn, een stuk voordeliger is.

Woon-werkverkeer

Vandaag de dag wordt de elektrische fiets in 36% van de gevallen gebruikt voor het woon-werkverkeer. Vanwege Covid-19 is dit percentage flink gestegen. De belangrijkste reden is dat de mensen meer denken om hun vitaliteit. Ook de werkgevers zien deze noodzaak en bieden hun werknemers steeds vaker om een elektrische fiets te kopen via het fietsplan. Daarnaast mijdt een deel van de mensen het openbaar vervoer omdat ze het ongemakkelijk vinden om een mondkapje te dragen.

Covid-19

Vanwege Covid-19 is de vraag naar elektrische fietsen enorm gestegen. Dit geldt niet alleen voor woon-werkverkeer maar vooral recreatief gebruik. Een fietstocht is namelijk prima uit te voeren zonder enige kans op besmetting. Vanwege de grote onzekerheid voor de zomervakantie van 2021, vieren de meeste Nederlands hun vakantie hun vakantie binnen de landsgrenzen. Een deel van de mensen geeft aan dat ze hun vakantiegeld graag investeren de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.

Toekomst

We kunnen concluderen dat Covid-19 de vraag naar elektrische fietsen flink heeft doen stijgen. Harder dan de jaren daarvoor. Deze populariteit zal ook na deze pandemie blijven stijgen. Een elektrische fiets kopen is namelijk al lang niet meer alleen voor de ouderen onder ons. De grote voordelen van een elektrische fiets is namelijk ook bekend bij andere generaties. Elektrische fietsen worden iedere jaar verder ontwikkelt en steeds hipper. Hierdoor zien we ook steeds vaker dat de elektrische fiets ook wordt aangeschaft als schoolfiets. Kortom, zowel jong als oud geniet vandaag de dag steeds vaker van een elektrische fiets.

Bekijk alle elektrische fietsen