De 5 mooiste fietsroutes van Nederland

De 5 mooiste fietsroutes van Nederland

De zomer staat voor de deur dus de zonnige dagen komen er weer aan. Kortom, tijd om uw fiets uit de schuur tevoorschijn te halen en te gaan genieten van de prachtige fietsroutes die Nederland te bieden heeft! Fietsenconcurrent.nl heeft voor u de top 5 mooiste fietsroutes op een rij gezet.

  • De Brabantse Heide

Deze route leidt u door de brabantse bossen. U komt onderweg naar de Brabantse heide de plaatsen Heeze, Sterksel en Mierlo tegen. Eenmaal aangekomen bij de heide kunt u hier heerlijk tot rust komen. Onder het genot van een broodje geniet u van alles wat de brabantse bossen u te bieden hebben.

  • De Hollandse waterlinie

Fiets vanuit Muiden door de prachtige natuur van Noord- en Zuid-Holland. In deze route kunt de oude forten van deze streek bewonderen. Het water rondom om de forten werd gebruikt als oud verdedigingsmiddel, een oud staaltje echte waterstaatkundigheid. Maar ook voor de fietsende volgelaars is er genoeg moois te zien. In de forten zitten namelijk een genoeg vogels verstopt!

  • Boten kijken aan het Ijsselmeer

Deze prachtige fietsroute in Noord-Holland gaat langs het Ijsselmeer waar u prachtig kunt fietsen. U ziet hier de typische molens en het West-Friese ingepolderde land. Als u zich wilt verdiepen in de geschiedenis van deze omgeving, is het Zuiderzee museum in Enkhuizen een echte aanrader.

  • De Lytse Marren

De Lytse Marren is naar verluid de mooiste fietstocht in Friesland. U kunt genieten van weilanden, wateren en dorpjes als Gaastmeer, Nijhuizen en Parrega. Deze dorpjes zullen u doen denken aan de film; De schippers van de Kameleon.

  • De Koninklijke bossen

Deze prachtige fietsroute is 36 kilometer lang en bevindt zich in Apeldoorn. De fietsroute leidt u door sprookjesachtige bossen met loslopende everzwijnen. Aan het eind van de route kan u het kasteel Cannenburgh bewonderen onder het genot van een lekker kopje koffie.

Bent u benieuwd naar nog meer fietsroutes? Er zijn veel fietsroutes door Nederland die de moeite waard zijn. Deze routes zijn zowel geschikt voor de gewone stadsfietsen als de elektrische fiets. Een compleet overzicht van de fietsroutes vindt u hier.