Campagne gestart tegen telefoongebruik op de fiets

Campagne gestart tegen telefoongebruik op de fiets

Dankzij onze mobiele telefoon is vrijwel iedereen iedere seconde van de dag beschikbaar en bereikbaar. Zo zijn uw vrienden, kennissen en uw familie altijd erg dichtbij. Soms helaas zelfs te dichtbij. Als u deelneemt aan het verkeer, met de auto of op de fiets, kan je door berichten afgeleid raken. Dat kan leiden tot levensgevaarlijke situaties.

Voorheen zagen wij slingerende fietsers of auto’s voornamelijk als dronken mensen. Tegenwoordig kunnen we het slingeren ook associëren met appen of bellende mensen. Appen of bellen in het verkeer is levensgevaarlijk. Daarom is Minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, samen met de ANWB, TeamAlert, Nederland ICT, Flitsmeister en een aantal provincies een grote campagne gestart, namelijk, een MONO campagne. Mono staat voor focus op één ding, waarmee wordt bedoeld dat de fietsers zich alleen richten op het fietsen en het verkeer om zich heen.

Deze MONO campagne zal meerdere jaren gaan lopen. Omdat de smartphone niet meer uit ons dagelijks leven weg te denken is en op ingesleten gedrag lijkt is het ook noodzakelijk de campagne daarom aan te houden. Het duurt namelijk even voordat je het algemene gedrag zo maar veranderd. Momenteel zien wij televisiereclames over deze MONO campagne, maar ook over de radio hoort u deze voorbij komen. Daarnaast komt u borden tegen langs gemeentelijke en provinciale wegen.

Mono rijden kan iedereen. Er zijn meerdere manieren om natuurlijk mono te rijden. Zo kan de een wellicht de telefoon gewoon op stil zetten. Ook zijn er zowel voor iPhones als voor Android telefoons meerdere apps die dit mogelijk maken in de appstore. Het gaat erom dat u de focus bij het verkeer houdt. Ten alle tijden. Zorg dat je ongestoord onderweg bent. Zonder afgeleid te zijn door uw telefoon en u uw ogen lekker op de weg houdt