Tips voor het kopen van een kinderfiets

Tips voor het kopen van een kinderfiets

Ieder jongetje of meisje kijkt ernaar uit. Het krijgen van een eigen fiets. Maar het kiezen van een kinderfiets is nog niet zo makkelijk. Het is belangrijk dat een kinderfiets veilig is en dat uw kind er bovendien fijn op kan fietsen. Fietsenconcurrent.nl is u graag van dienst daarom bespreken wij enkele punten waarmee u de juiste kinderfiets kiest.

Let op dat u de juiste maat kinderfiets kiest

De juiste maat voor een kinderfiets is uitermate belangrijk. Zowel voor de veiligheid als de gebruikservaring. Het is begrijpelijk dat ouders graag een kinderfiets op de groei willen kopen, maar dat is niet altijd goed voor het leergedrag van een kind. Koop daarom een kinderfiets met de juiste frame maat. Dit stimuleert het leergedrag van een kind en dus ook de motivatie. Voor het juiste advies over de beste frame maat voor uw zoon of dochter neemt u contact op met het team van Fietsenconcurrent.nl

Let op het materiaal van een kinderfiets

Vooral de verlichting is vaak minimaal bij kinderfietsen. Het hangt natuurlijk af van de grootte van een kinderfiets, maar bij de wat grotere kinderfietsen is het zaak om te controleren of er verlichting op zit. Dit verhoogt de veiligheid van de fiets. Ook het frame van een kinderfiets is een groot aandachtspunt de aankoop. Een kinderfiets krijgt normaal gesproken wel een aantal tikken en wordt vaak ook nog doorgeven van kind naar kind. Het is daarom goed om te kijken waar het frame van is gemaakt. Voor een kinderfiets die een aantal jaren mee moet is een stalen frame aan te raden. Dit ten opzicht van een aluminium frame zal het langer volhouden.

Het belang van veiligheid bij een kinderfiets

Het belangrijkste veiligheidspunt bij een kinderfiets zijn de remmen. Met name als het kind nog moet leren fietsen is dit een aandachtspunt. Het inschatten van de remweg is dan lastig en dat maakt de remmen extra belangrijk. Fietsenconcurrent.nl heeft voor kinderfietsen de keuze voor een terugtraprem, een enkele handrem of dubbele handremmen. De beste keus voor een beginnende fietser is een combinatie van een terugtraprem met enkele of dubbele handremmen. Dit maakt de kinderfiets extra veilig en helpt bij het leerproces van het kind.

De verstelbaarheid van een kinderfiets

Omdat kinderen in de begintijd snel groeien is het slim om te kiezen voor een kinderfiets die enigszins verstelbaar is. Dit geldt met name voor het zadel en het stuur. Als een fiets verstelbaar is gaat hij automatisch ook langer mee.

Voor een goedkope kinderfiets moet u bij Fietsenconcurrent.nl zijn. Fietsenconcurrent.nl heeft een ruim assortiment aan kinderfietsen die allemaal worden aangeboden met korting en voor de laagste prijs. Wilt u hulp bij het zoeken naar de juiste kinderfiets? Neem dat gerust contact op met het team van Fietsenconcurrent.nl. Wij helpen u graag met het zoeken naar de juiste kinderfiets.

De voordeligste kinderfiets bij Fietsenconcurrent.nl

De meest populaire kinderfietsen zijn uiteraard verkrijgbaar bij Fietsenconcurrent.nl. Hieronder vindt u de kinderfietsen van de meest populaire merken.

  • Giant kinderfietsen
  • Cortina kinderfietsen

Kinderfiets kopen

Een Kinderfiets besteld u gemakkelijk bij Fietsenconcurrent.nl. Hierbij betaald u ook nog eens de laagste prijs. Wij bieden u namelijk de laagste prijsgarantie. Bij het bestellen van een kinderfiets wordt uw fiets 100% rijklaar bij u thuis afgeleverd. Zo kunt uw kind direct genieten van de nieuwe aanwinst. Heeft u vragen over onze service of over één van onze producten? Neem gerust contact op met het team van Fietsenconcurrent.nl. Wij proberen al uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

Bestel hier uw kinderfiets