Met de elektrische fiets op vakantie? Dit moet u weten!

Met de elektrische fiets op vakantie? Dit moet u weten!

Door de komst van de elektrische fiets zijn fietsvakanties niet alleen in ons eigen land maar ook in het buitenland steeds meer in trek. Door de trapondersteuning zijn de routes die voorheen alleen haalbaar waren voor de beoefende sportfietser nu ook voor de iets minder beoefende fietsliefhebber prima haalbaar. Prachtige fietsroutes door glooiende landschappen, langs schitterende bossen en meren of zelfs voor wie het aan durft berg op of af. We hebben enkele tips voor u op een rijtje gezet voor als u uw fiets gaat meenemen op vakantie. 

Tips voor de elektrische fiets 

  • Natuurlijk dient de fiets in topconditie moet zijn. Niemand wilt op vakantie staan met een defecte fiets in the middle of nowhere.
  • Gaat u naar een heuvelachtig of bergachtig gebied zijn de remmen natuurlijk ontzettend belangrijk, dus is het niet onverstandig deze goed te laten controleren.
  • Ook is het erg belangrijk dat je elektrische fiets natuurlijk goed is opgeladen, accu checken kan behoorlijk veel problemen voorkomen.
  • Lekrijden kan de beste gebeuren natuurlijk. Het raadzaam om een mooi setje met plakkers op zak te hebben, net als een werkende fietspomp. Kijk niet alleen of het setje compleet is maar check ook de lijm, als deze te lang ligt of per abuis verkeerd is weggelegd kan deze nog wel eens uitgedroogd zijn geraakt.  

Regels 

Los van de fiets is het belangrijk om u te verdiepen in het land van bestemming en vooral de regels die afwijken van de regels in ons eigen land. Dit voorkomt onnodige verrassingen. Gaat u naar Engeland dan rijden ze ineens allemaal aan de verkeerde kant, in Spanje hebben ze allemaal een helm op, in België is het verboden iemand achterop te nemen en in Frankrijk mag u in de avond niet naast elkaar fietsen. In meerdere landen zijn ook geen fietspaden zoals bij ons en ook kan het  een boete opleveren als u een mobiele telefoon vasthoudt op de fiets. Dus wees gewaarschuwd, check de do’s en dont’s voor het land waar u naar toe gaat op bijvoorbeeld www.anwb.nl of bij uw reisbureau.