Bescherm je e-bike tegen de zon

Bescherm je e-bike tegen de zon

Fietsen bij zonnig weer is natuurlijk heerlijk en uitnodigend. Nu de zon weer is gaan schijnen, kun je met veel plezier rijden in de zon met een verkoelende rijwind. Maar hoe zorg je nu het beste voor jou fiets met deze warmte.

Een e-bike presteert het beste bij een temperatuur tussen de 10 en 25 graden celsius. Tijdens de winter neemt de capaciteit van de accu af, terwijl de accu in zomerse omstandigheden goed blijft functioneren. Tijdens het fietsen zorgt de wind voor enige verkoeling, maar het is verstandig de accu niet teveel bloot te stellen aan de hete zon. Het is verstandig de e-bike dan ook niet in de volle zon te parkeren maar een schaduwplak op te zoeken zodat de accu af kan koelen.

Laad de accu bij zeer warm weer niet volledig op

Op hele hete dagen en tijdens langdurige ritten is het niet aan te raden de accu snel tussentijds op te laden. Beter is het om de accu eerst af te laten koelen en ervoor te zorgen dat de accu handwarm is voordat je hem bijlaadt. Ook is het goed bij het zeer warme weer de accu niet volledig op te laden. Kies je ervoor om een snellader te gebruiken, houd dan de temperatuur in de gaten om oververhitting te voorkomen.

De zon is tussen 12:00 en 15:00 uur op zijn felst. Het is belangrijk ook dan goed voor jezelf te blijven zorgen en niet te intensief te fietsen. Is dit niet mogelijk, zorg er dan voor dat je voldoende drinkwater mee hebt. Zorg voor geschikte kleding, deze is te krijgen bij de vakhandel en is gemaakt van ademende stoffen zoals katoen en linnen. Zorg er ook voor goed te blijven smeren. De zon kan verraderlijk zijn, zeker met de verkoelende rijwind. Deze tips zullen ervoor zorgen dat je aangename en veilige fietstochten kunt maken!

Mochten er nog vragen zijn na het lezen van dit artikel, bent u vrij om contact op te nemen met het team van fietsenconcurrent.