Garantie

Uiteraard heeft u ook fabrieksgarantie op uw aangeschafte product wanneer u een product online koopt. Voor reparaties onder garantie kunt u terecht bij Fietsenconcurrent.nl. U dient wel van te voren contact met ons op te nemen. U kunt de fiets ook laten ophalen door onze bezorgdienst. De eerste 3 maanden is dit gratis. Na deze 3 maanden tot een jaar betaalt u €35. Na een jaar bedragen de transportkosten €65.

Voor de garantie van fietsen gelden de garantievoorwaarden van de desbetreffende fabrikant. Voor de overige fietsen gelden onderstaande voorwaarden:

  • Frame en voorvork: Op de materiaal- en constructiefouten van het frame en de vaste voorvork heeft u bij Fietsenconcurrent.nl 3 jaar garantie. Op een verende voorvork geldt een garantietermijn van 1 jaar. Deze voorwaarden gelden alleen bij normale behandeling van de fiets. Slijtage valt buiten deze garantie.
  • Overige producten en accessoires: Op alle overige producten zit een garantietermijn van 1 jaar.
  • Onderdelen op de fiets: Er geldt een garantietermijn van 1 jaar. Dit geldt alleen wanneer de fiets normaal is behandeld en zijn gebruikelijke onderhoud heeft gehad. Op slijtage gevoelige onderdelen wordt alleen garantie gegeven als er sprake is van een fabrieksfout.

Wanneer u beroep wilt doen op de garantie, dan dient u altijd eerst contact op te nemen met Fietsenconcurrent.nl. Wij helpen u graag verder en bieden een passende oplossing. Ook is het belangrijk om na 3 maanden een eerste controlebeurt te laten uitvoeren. Dit kan bij Fietsenconcurrent.nl of elke andere gerenommeerde fietsenwinkel. Klachten die voortkomen door het nalaten van deze controlebeurt kunnen uiteraard invloed hebben op uw garantieclaim.