Fietsen in de herfst

Fietsen in de herfst

Regen en fietsen maken het niet altijd gemakkelijk om het hele jaar door te blijven fietsen. De herfst is aangebroken, een seizoen met vallende bladeren en regen. Wij hebben een aantal tips voor u geselecteerd waardoor u toch kunt geniet van fijne ritten op uw elektrische fiets.

Een goed profiel

In de herfst is het vaak nat. Het fietspad wordt hierdoor vaak gladder dan u gewend bent. Hierdoor kan u sneller vallen of wegglijden. Overweeg ook eens winterbanden als u vaak langere afstanden fietst. Heeft u een fiets met remblokjes? Controleer deze dan regelmatig. Het vocht op de wielen en de wegen kunnen ervoor zorgen dat deze sneller slijten, deze zijn ook zeer belangrijk. Ook kan het verstandig zijn uw zadel een beetje lager te zetten. Bij het maken van een eventuele noodstop kunt u dan makkelijker bij de grond.

Laagjes dragen

Uw fiets is klaar, bent u dat ook? Een goede waterdichte jas is hierin fijn. Ook laagjes kleding kunnen ervoor zorgen dat u het niet te warm krijgt, maar ook zeker niet te koud. De temperatuur kan in de ochtend en middag soms nog flink verschillen. Als laatste kan het verstandig zijn de route aan te passen of het tijdstip van fietsen. Donkere en onverlichte fietspaden zijn goed om te vermijden.

Met deze tips kunt u ook in de herfst heerlijk blijven fietsen!