Hoe om te gaan met de accu van uw eletrische fiets in de winter

Hoe om te gaan met de accu van uw eletrische fiets in de winter

De afgelopen jaren wint de elektrische fiets steeds meer aan populariteit. De elektrische fiets wordt naast recreatieve doeleinden tegenwoordig ook dagelijks gebruikt voor woon-werkveer, dagelijkse boodschappen en school. Voor de levensduur van accu is het juist goed als de accu regelmatig gebruikt wordt. Omdat de accu een gevoelig onderdeel van de elektrische fiets is, zijn er enkele aandachtspunten in deze koude wintermaanden om uw accu in optimale conditie te houden.

Het bewaren van de accu

Het is belangrijk dat de accu op de juiste wijze wordt opgeborgen wanneer de fiets niet wordt gebruikt. Dit betreft een droge plek waar het niet kouder wordt dan 10 graden. Mocht uw elektrische fiets een uitneembare accu hebben, laadt dan uw accu op in een verwarmde plek. Dit is het meest veilige voor de accu.

Gebruik van uw accu

Het gebruiken van uw elektrische fiets met vorst is geen probleem. Maak de accu wel sneeuwvrij wanneer u de fiets in de schuur of garage zet. Op een gewone fiets is het al geen pretje om bij gladheid te gaan fietsen, laat staan bij een elektrische fiets. Daarom is het aan te raden om wat lucht uit de banden te laten lopen zodat u een betere stabielere wegligging heeft.

<5>Kleinere actieradius

Wanneer het vriest zult u merken dat u minder kilometers met ondersteuning kunt fietsen met uw elektrische fiets dan dat u gewend bent. Hier is helaas niets aan te doen. Houdt er rekening mee dat u zo’n 25% minder kunt fietsen met trapondersteuning. Het bewaren van de accu op een droge en warme plek kan de prestaties van uw accu ten goede komen.