De voordelen van de elektrische fiets

De voordelen van de elektrische fiets

De elektrische fiets wordt steeds populairder onder de mensen. Dit komt door het grote aantal voordelen die de elektrische fiets met zich meebrengt. Om het u gemakkelijk te maken hebben wij alle tips op een rij gezet waarom het hebben van een elektrische fiets tegenwoordig zo voordelig is.

 • De elektrische fiets is milieuvriendelijk ten opzichte van de auto. Werkt u binnen een straal van 15 km? Dan is de elektrische fiets een prima vervanger van de auto.
 • Als plaatsvervanger van de auto bespaart een elektrische fiets enorm in de brandstofkosten.
 • Er is altijd parkeergelegenheid voor uw elektrische fiets.
 • De elektrische fiets maakt fietsen mogelijk voor mensen die slecht ter been zijn.
 • Zomers is het mogelijk om zelfs wat langere afstanden te overbruggen met een elektrische fiets. Zo hoeft u de warme auto niet in en kunt u genieten van de heerlijke zon.
 • Met de elektrische fiets heeft u nooit meer last van een vervelende tegenwind. Dit zorgt voor meer plezier in het fietsen.
 • Met de elektrische fiets bent u sneller op de plaats van bestemming.
 • De accu van de elektrische fiets wordt steeds efficiënter. Zo maakt u meer kilometers op minder energie.

Al deze voordelen zorgen ervoor dat de elektrische fiets steeds populairder wordt. Het aanbod van elektrische fietsen bij Fietsenconcurrent.nl is hierdoor al zeer groot. Fietsenconcurrent levert elektrische fietsen van verschillende grote merken zoals Sparta, Batavus en Giant.

Waar moet u op letten bij de aanschaf van een elektrische fiets?

De aanschaf van een elektrische fiets is natuurlijk niet zomaar wat. Er zijn veel varianten en opties die verschillende vragen op kunnen leveren. Bijvoorbeeld bij het kiezen van de plaatsing van de motor. Bij het kiezen van de plaatsing van de motor heeft u 3 keuzes. Deze zijn het voorwiel, het achterwiel en de trapas. Wij zullen ze kort voor u bespreken.

 • Aandrijving in het voorwiel biedt een vrije versnellingskeuze en heeft een goede gewichtsverdeling. Een nadeel kan zijn dat de grip bij glad weer iets verminderd is.
 • Aandrijving in het achterwiel levert de hoogst haalbare grip op. Hier tegenover staat dat er enkel 2 versnellingsvarianten mogelijk zijn.
 • Aandrijving in de trapas heeft als voordeel dat het een goede aandrijving geeft en een hoge helling capaciteit biedt. Het nadeel dat deze aandrijving heeft is dat er geen terugtraprem mogelijk is.

Voor een volledig overzicht van verschillende opties en keuzemogelijkheden die de elektrische fiets biedt raden wij de elektrische fiets keuzehulp van de ANWB aan. Hiermee kunt u met enkele stappen de elektrische fiets uitzoeken die het beste bij u past. Vervolgens kunt u de fiets bestellen bij Fietsenconcurrent.nl voor de laagste prijs. Voor deskundig advies kunt u altijd contact opnemen met het team van Fietsenconcurrent.nl

Een Elektrische fiets kopen

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een elektrische fiets? Fietsenconcurrent.nl biedt u altijd de laagste prijs. Bekijk hier het volledige aanbod elektrische fietsen van Fietsenconcurrent.nl. Wanneer u een elektrische fiets aanschaft bij Fietsenconcurrent.nl komen wij de fiets persoonlijk bij u afleveren. De elektrische fiets is dan helemaal klaar voor gebruik zodat u meteen kan genieten van alle voordelen die de elektrische fiets biedt.