Een nieuw seizoen voor de elektrische fiets

Een nieuw seizoen voor de elektrische fiets

Het zonnetje schijnt steeds vaker, de dagen worden langer en ook de temperaturen worden steeds hoger. Kortom, het fietsseizoen staat weer op het punt van beginnen. De verwachtingen van het nieuwe seizoen zijn hooggespannen en alle ogen zijn gericht op de elektrische fiets. De fiets die voorheen populair was bij de ouderen, vertoont nu ook steeds meer populariteit onder de jongeren. Er worden nieuwe voordelen herkend en het imago verandert geleidelijk van oubollig naar hip en trendy.

Steeds populairder onder jongeren

Elektrische fietsen zijn tegenwoordig niet alleen populair onder de oudere mensen, maar ook jongeren zien steeds meer in een elektrische fiets. Het pendelen van en naar het werk wordt liever gedaan met een heerlijke fietsrit op een elektrisch aangedreven fiets dan door een gedwongen rit met het openbaar vervoer. Maar niet alleen de werkende mensen zien steeds meer voordelen in een elektrische fiets. Ook scholieren maken steeds vaker gebruik van de elektrische fiets. Langzamerhand zien leraren minder brommers op het schoolplein en steeds meer elektrische fietsen staan. Het design van de fietsen gaat er dan ook zeker op vooruit.

De meest trendy modellen van dit moment voor jongeren

Het veranderende imago komt voornamelijk door merken als Sparta, Batavus en Gazelle die hier goed op inspelen. Tegenwoordig zijn de populairste modellen onder jongeren ook verkrijgbaar in een elektrische variant. Op dit moment zijn de meest populaire elektrische fietsen de Sparta Pick-up Electric, de Gazelle Miss Grace C7 Hybrid en de Batavus Diva E-go.

  • De Sparta Pick-up Electric is een transportfiets die getransformeerd is naar een elektrische fiets. De E-motion motor zorgt voor een verfijnde ondersteuning waardoor u heerlijk onvermoeid door de stad kunt fietsen.
  • De Gazelle Miss Grace C7 Hybrid F is de vrouwelijke tegenhanger van de Heavy Duty NL Hybrid en wordt ondersteund door een Panasonic motor. De actieradius van 60 kilometer maakt deze fiets zeer geschikt voor schoolafstanden.
  • De Batavus Diva E-go behoort eveneens tot de transportfietsen en is ook beschikbaar in de kleur roze. Dit geeft deze fiets een erg vrouwelijke uitstraling waar deze E-motion fiets zichzelf mee onderscheidt.

De elektrische fiets die bij u past

Natuurlijk is het design van een fiets een belangrijke eigenschap, maar ook de prestaties zijn voor veel mensen een aandachtspunt. Elke elektrische fiets heeft zijn eigen kwaliteit en is geschikt voor een andere gebruiksintentie, maar welke fiets past het beste bij u?

Woon/werk verkeer

Als u de elektrische fiets voornamelijk voor uw woon/werk verkeer gebruikt dan gaat het vaak om afstanden van 20-60 kilometer per dag. De Sparta E-Motion C2 en de Giant Ease E+ zijn voorbeelden van elektrische fietsen die deze afstanden met gemak overbruggen. De stille motoren zorgen voor een heerlijke rustige fietstocht zodat u ongestoord naar uw werk kunt fietsen.

De recreatieve tochten

Als u meer geïnteresseerd bent in het maken van lange recreatieve fietstochten, dan zijn er twee modellen die uitstekend in uw behoefte kunnen voorzien. Zowel de Batavus Stream als de Gazelle Orange C7 Hybrid M hebben een actieradius van ruim 130 kilometer. Deze krachtpatsers geven u het vermogen om grote afstanden te overbruggen vergezeld met een ultiem gevoel van comfort.

De sportieve e-bike

Bent u sportief ingesteld en moet u dagelijks grote afstanden overbruggen als woon/werk verkeer? Dan is de Batavus Razer een perfecte uitkomst voor u. De winnaar van de special award for excellence heeft een actieradius van 100 kilometer en schuwt de lange afstanden dus niet. Bovendien is het sportieve design een lust voor het oog.

Een goede all-rounder

Als u niet specifiek op zoek bent naar een elektrische fiets voor een bepaald doel, dan is de Gazelle Chamonix aan te raden. Deze serie biedt veel variatie in het aanbod van elektrische fietsen en levert het comfort zoals u van Gazelle gewend bent.

Advies op maat

Weet u niet precies waar u naar op zoek bent en heeft u behoefte aan advies op maat? Geen zorgen, het team van Fietsenconcurrent zit klaar om u te helpen met persoonlijk advies op maat. Neem contact op met onze klantenservice en kom erachter welke elektrische fiets het beste bij u past!